fbpx

Huize Bacchus

HuizeBacchuslogo2020wit

Huizen

De Vereniging

Huizen van Bacchus

Om het leven te vieren en herinneringen te maken, dat zijn twee kernwaardes van een Bacchant en het liefst doen wij dit samen! Bacchus heeft vijf geweldige Huizen, ieder huis met zijn eigen karakter en sfeer. Het zijn plekken waar we heen kunnen voor een borrel of een hapje, een spel of goed gesprek… voor ieder is er iets!

Meerdere keren per jaar organiseren wij een Tour Des Huize, een avond waar je bij elk huis langsgaat iets te beleven is. Kan jij de hoogste toren bouwen en ben je een echte Man Van de Bouw? Heb je de burgers al geproeft bij de braai van Huize Willem?

Ook buiten de Tour Des Huize om ben je welkom bij onze Huizen voor een onvergetelijke avond!

Huize Bacchus

Joël en Jesse

Aan de rand van het bruisende centrum van Leeuwarden pronkt het schitterende Huize Bacchus, misschien wel het meest betoverende huis van allemaal. Hier, te midden van lachen, vriendschap en een vleugje eigenzinnigheid, heeft een bevlogen vriendengroep Huize Bacchus opgericht. Hun doel? Studenten samenbrengen zonder gedoe van suffe ontgroeningen. En natuurlijk is er geen betere plek voor dit avontuur dan het levendige Huize Bacchus. 🏡✨ 

Dit huis ademt gezelligheid, vooral tijdens de legendarische borrels die regelmatig worden georganiseerd. Nieuwe leden en alumni komen samen om te genieten van een bonte mix van muziek, dans en ondeugende avonturen. Tijdens deze bijeenkomsten verspreidt de energie zich als een feestelijke golf van de woonkamer tot aan de keuken. Sommigen vinden hun plek op de bank, waar ze zich uitstrekken voor epische sessies Mario Kart. 🎮🎶 

En als je ooit het voorrecht hebt om Huize Bacchus te betreden, vergeet dan niet te staren naar de voorgevel van het pand. Daar prijkt fier het levendige logo van onze vereniging, als een knipoog naar de wilde en onvergetelijke momenten die dit huis zo bijzonder maken. Dus, laat je zorgen achter je, duik in de levendige sfeer van Huize Bacchus en wie weet, misschien wordt ook jouw verhaal hier geschreven. Cheers!

Huize Willem

Jaimy, Maike & Beau

Op het pittoreske Noordvliet staat het mooie Huize Willem. In dit huis wonen momenteel 4 Bacchanten; Jaimy, Maike, Beau en Kylian.

Elke zondag bij mooi weer zitten we met alle huisgenoten en aanhang te braaien (BBQ’en) in onze tuin. De tuin bestaat uit een mix van plastic stoelen, tafels, een DJ booth van pallets en een heleboel andere mooie rommel. Vooral als de zon schijnt kan je ons tot in de late uurtjes vinden in de tuin. Bij minder goed weer mogen we graag een bordspelletje doen bij iemand op de kamer.

Ook kan je bij ons terecht voor een film avond waar we allemaal met snacks en een kleedje in onze tuin zitten te kijken naar de nieuwste films.

Onze huiskat, Wopke (Woppoe) is een nieuw toevoeging bij ons, we weten niet van wie deze kat is maar zij is altijd bij ons in de tuin of in huis te vinden. Wopke helpt ons ook door ons huis te bewaken van muizen en ander ongedierte waarvan we weleens last hebben gehad, sinds Wopke door ons huis waakt is het al een stuk beter geworden.

“Naast de wekelijkse BBQ gebeurd er genoeg in ons huis, van een techno rave organiseren in de gang voor 30 man tot een heuse Nerf oorlog die al maanden duurt en waar steeds meer mensen aan mee doen.”

 Jaimy, Maike, Beau en Killian – Huize Willem

Mannen Van De Bouw

Fedde , Jordi en Dajon

Een fantastisch huis met een ideale ligging tussen het centrum van Leeuwarden en het NHL-Stenden. Door de prachtige ligging van dit pand en twee toch wel zeer knappe jonge mannen die hier woonachtig zijn heerst hier een zeer gunstig borrel klimaat. Borrels kunnen variëren van een heerlijke bbq op het 10 vierkante meter grote dakterras tot het spelen van een keurig burgerlijk spel (met meestal toch niet zulke burgerlijke toevoegingen) en heel soms een heuse special waar het feest niet gek genoeg kan……..

Vestiging Groningen

YiLIn en Dareck

Wij, Dareck en YiLin heten je welkom in het prachtige Vestiging Groningen! Groningen… een woordgrap! Vraag ons er maar eens na. Een bruisend huis waar veel gebeurt en gezelligheid en sfeer centraal staat. In dit huis kun je genieten van een breed aanbod aan muziek: van Hardstyle tot aan Indie-pop. 

Bier, wijn en fris staan standaard in onze drankkoelkast en als de voorraad er mee zit staan er ook nog eens cocktails op het menu! Bij ons thuis ben je altijd welkom om aan te schuiven voor het avondeten, omdat er meestal voor een heel weeshuis wordt gekookt. Of je nou zin hebt in een low-key spelletjesavond, heel diep in je glaasje wilt kijken of gezellig wilt zitten voordat we met z’n allen de stad in gaan, of voor de after nog even langs wil komen, bij ons kan het allemaal!

“Of je nou zin hebt in een low-key spelletjesavond, heel diep in je glaasje wilt kijken, gezellig wilt zitten voordat we met z’n allen de stad in gaan, of voor de after nog even langs wil komen, bij ons kan het allemaal!”

YiLin en Dareck – Vestiging Groningen

Huize Hoog

Rieuwert ‘Ronko’

Wat Huize Hoog echt bijzonder maakt, zijn de vele verhalen die erachter schuilen. ’s Avonds, wanneer de zon ondergaat en de sterren verschijnen, trekken vele bezoekers naar het huis. In het huis, omringd door planten en objecten met elk een eigen verhaal, ontstaat er een betoverende sfeer van creativiteit. Huize Hoog ademt hierdoor warmte en gastvrijheid uit, waar vreemden vrienden worden en verhalen tot leven komen. Bekijk de polaroid gastenlijst maar eens als je er bent!

Mensen van verschillende achtergronden vinden hun weg naar Huize Hoog om hun verhalen te delen en te luisteren naar anderen. Hier smelten stemmen met gelach en gezelligheid. Huize Hoog is daarom dan ook een ontmoetingsplek voor dromers, avonturiers en levensgenieters, die allemaal zijn aangetrokken door de unieke geest van Huize Hoog.

En zo blijft Huize Hoog de eeuwenoude traditie voortzetten, waar mensen samenkomen om te genieten van elkaars gezelschap en betoverd te worden door de kracht van verhalen. Het huis aan de Poststraat zal altijd een bron van inspiratie en verwondering zijn, waar de magie van verhalen nooit zal vervagen. Huize Hoog is een thuis waar we elkaar inspireren om nieuwe hoogten te bereiken, dromen na te jagen en te genieten van het prachtige uitzicht dat het leven te bieden heeft.

“Hoog boven, in het bruisende hart van Leeuwarden, torent “Huize Hoog” trots uit boven de straten. Hier huist verhalenverteller Rieuwert, beter bekend als Ronko, wiens creatieve ziel altijd naar nieuwe hoogten streeft. Vanuit zijn raam aanschouwt hij elke ochtend, met een ijskoffie in zijn hand, de wereld aan zijn voeten. En de duif die daar haar nest heeft gemaakt!”

Ronko Huisman – Huize Hoog

Scroll naar boven