fbpx

Huize Bacchus

HuizeBacchuslogo2020wit

Activiteiten

De Vereniging

Activiteiten van Huize Bacchus

Het zuipen wat bij een vereniging komt kijken is natuurlijk hartstikke leuk, alleen is het soms ook leuk om dat te doen tijdens een activiteit! Met dank aan onze activiteiten commissie is dat altijd een succes. Zo hebben we een aantal activiteiten die altijd terugkeren. Hieronder vind je leuke stukken over deze terugkerende activiteiten. 

Bacchus Onbeperkt

23 mei 2023 was het weer feest, onze Bacchanten mochten doen waar ze oh-zo goed in zijn: zuipen! De leden konden weer al hun vrienden, familie en huisgenoten uitnodigen om voor een vast prijsje de hele avond onbeperkt aan de beco’s, bier of wijn te zitten voor maar €25. 

Om de avond goed te beginnen had onze vicevoorzitter Gerben (in naam van onze voorzitter Harma) een adtje getrokken met Ramon (barman van Shooters). De rest van de avond is ook voor ons een wazige herinnering, maar het is in ieder geval zeker dat we er weer een mooi feestje van hebben gemaakt en Shooters hebben beroofd van hun voorraad Berenburg, oeps. Op naar de volgende Bacchus Onbeperkt!

Tour de Huize

Onlangs was het weer tijd voor Tour de Huize, waarin we op een avond een aantal huizen waar Bacchanten wonen bij langs gaan. Dit keer stonden er vier huizen op de planning, waar we verschillende kleine activiteiten hebben gedaan. Dit moesten ze wel heel goed uitvoeren, want je kon met je huis de titel “Leukste Huis” winnen! 

Het eerste huis gingen we als nachtegaaltjes bezig met de microfoon om de sterren van de hemel te zingen. Hierna kregen we zulke dorst dat we doorgingen naar het volgende huis voor de drankspellen! Denk aan spellen als beerpong, stresspong en een shotjeskrokodil. Het derde huis gaf een mooie presentatie over Huize Bacchus, waarna iedereen lekker kon na kletsen over herinneringen tijdens een potje Mario Kart. 

Het laatste, en tevens ook leukste, huis was “Mannen Van De Bouw” (MVDB). Die hadden gewonnen, want die hadden hun huis omgetoverd tot speelparadijs met een springkussen in de woonkamer! Gefeliciteerd mannen!  

Leeuwarder Studenten Voetbal

Op woensdag 7 juni werd het LSV, Leeuwarder Studenten Voetbal, voor alle verenigingen in Leeuwarden georganiseerd. Iedereen kon zich opgeven voor onze geweldige Bacchus voetbalteams om de strijd aan te gaan met de andere teams. Uiteindelijk werd er een mannen en vrouwenteam gevormd. Eerst moest er natuurlijk getraind worden om uitmuntend goed te worden en de tegenstander helemaal in te maken. Meerdere middagen werden er door de Bacchus teams in een parkje hard gewerkt aan strategieën en tactieken en waren ze bezig met de beste opstelling maken.

Het hoogtepunt was de bieryoga tijdens de warming up, gegeven door Gerben. Dat is wat ons Bacchanten natuurlijk het meeste motiveert en vooruit brandt, een koud pilsje. Na meerdere trainingen was het tijd voor het echte werk, het LSV! We verzamelden ons bij SC Leovardia waar in de middag de poule wedstrijden begonnen. Beide teams hebben meerdere keren hun beste beentje voorgezet, met af en toe een blessure als gevolg ervan (rip Manon). Uiteindelijk zijn we netjes geëindigd op plek 4 van de 6 in de poule.

Hierna was het tijd voor het deel waar we het beste in zijn, de 3e helft! De sociëteit was omgetoverd tot voetbalkantine waar de dorst werd gelest met voldoende bier. We zijn erg trots op onze Bacchus teams!

Bacchus Weekend Weg

Eind september 2022 was het dan zover, tijd voor het weg weekend! Dit jaar vertrokken de busjes richting de Ardennen. In Dinant waren 8 huisjes voor ons afgehuurd op een vakantiepark. Op vrijdag kwamen de busjes rond 17.00 uur aan. Nadat iedereen uitgevochten had wie bij elkaar in het huisje zou komen, kon iedereen aanschuiven bij de barbecue. In de avond hebben we spelletjes gedaan, georganiseerd door het aankomend bestuur. De volgende dag hadden we twee activiteiten op de planning staan: paintballen en kanovaren! 

Het paintballen stond eerst op het programma. In twee teams konden de Bacchanten tegen elkaar strijden en elkaar proberen te raken. Sommige mensen hebben er nu nog blauwe plekken van. Hierna zijn we het water op gegaan. In duo’s werd iedereen in een kano het water in gelanceerd. Je had het water nog amper aangeraakt of je was als zeiknat! Dit beloofde veel goeds voor de rest van de tocht. Door barre regenbuien en over de stenen heen, al met al een intense workout. Nadat iedereen gedoucht had en weer wat opgewarmd was kon natuurlijk de Centurion, gemaakt door de vakantiemannen, niet ontbreken!  

Om het weekend af te sluiten, zijn we langs geweest bij de brouwerij Leffe. Hier kon iedereen in het museum rondkijken en natuurlijk het bier proeven. Na een fantastisch weekend is iedereen weer heelhuids terug aangekomen in Leeuwarden! 

Het Bacchus Festival

In 2022 was het eerste Bacchus festival, omdat dit z’n groot succes was kon ook het Bacchus festival in 2023 niet ontbreken! En zo is het idee van Neonlicious ontstaan, een heerlijk zomers thema met goeie muziek, neon kleuren, lekkere cocktails, verrukkelijke snacks en op een prachtige locatie.  

Na alle voorpret begon het festival om vier uur, de gasten stroomden binnen en de drank begon te vloeien. Na lekker wat drankjes kwam de sfeer er al goed in en stond het terrein vol met Bacchanten, vrienden en familie. De zon ging langzaam onder en alle mooie neonkleuren kwam tot hun recht. De drankjes vloeide rijkelijk en er is lekker gedanst. Om de avond goed af te sluiten zijn we natuurlijk geëindigd in de stad! 

Bacchus Gala

Ieder jaar organiseert Huize Bacchus een gala. Dus ook dit jaar waren we weer van de partij. De zaal was versierd, de Bacchanten hadden hun mooiste outfit aangetrokken en de berenburg vloeide rijkelijk, zo rijkelijk dat aan het eind van de avond de gehele voorraad er doorheen was en de Bacchanten over moesten op iets anders.  

Tijdens de speech viel er nog iemand van de trap, er werd gelachen en weer doorgegaan. De avond ging verder, de DJ draaide onze favoriete hitjes en de dansvloer werd goed gebruikt! Al met al was het gala weer een groot succes, waar herinnering zijn opgehaald en gemaakt en Bacchanten zijn herenigd met elkaar. Op naar volgend jaar! 

Scroll naar boven